Милко Божков иде в Бургас, Галерия „Пролет“ представя „Есен в Тоскана“

Не ви е нужен скъп билет или машина на времето, за да разгледате Флоренция, Пиза и Сиена, достатъчно ви е да разгледате изложбата, която ще бъде открита в четвъртък 

Известният художник Милко Божков ще открие на 19 май в бургаската Галерия „Пролет“ „Есен в Тоскана“. 

Не ви е нужен скъп билет или машина на времето, за да разгледате Флоренция, Пиза и Сиена, достатъчно ви е да разгледате изложбата, която ще бъде открита в четвъртък от 17:30- 19:30 часа. Живописните платна ще бъдат показани в галерията на ул. „Лермонтов“ 32.

Милко Божков е роден 1953 г. в с. Ресен, Велико Търновско. През 1972 г. – завършва Художествената гимназия в София, а през 1978 г. – "Живопис" в НХА.

Автор e на над 80 самостоятелни изложби в България, Полша, Чехия, Русия, Австрия, Швейцария, Люкембург, Швеция, Холандия, Франция, Германия. Над 100 участия в групови изложби и биеналета на живописта и графиката в България, САЩ, Мексико, Венецуела, Бразилия, Япония, Дания, Норвегия, Швеция, Белгия, Холандия, Русия и др. 

Негови произведения са в колекциите на Конгресната библиотека – Вашингтон, Музея на изкуствата – Портланд, Националната библиотека на Франция, Галерията на префектура Канагава, Япония, Музея за съвременно изкуство – Шчечин, Колекция за съвременно изкуство "Петер Лудвиг" – Аахен, Колекция Юго Вутен, Чешка национална галерия, Музея на малкия формат – Бонсекур, Белгия и др.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com