Ламбо ще поеме първокурсниците по Актьорство за драматичен театър

Снимка: Проф. д-р Атанас Кънчев

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“  започна подготовката на поредната кандидатстудентска кампания за учебната 2016/2017 година.

Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми. 

 Бакалавърските програми из между които бъдещите възпитаници на Академията  могат да избират са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Пантомима, Режисура за драматичен театър, Режисура за куклен театър, Сценичен и екранен дизайн, Театрознание и театрален мениджмънт, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика и специалността Филмов и телевизионен звук, която е нова за Академията. 

Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Публична реч, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство, Естетика на приложната фотография.

Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Стефан Данаилов и доц. д-р Пенко Господинов, проф. Снежина Танковска ще поеме първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Проф. Жени Пашова ще води клас Актьорство за куклен театър, доц. Марина Райчинова – Сценичен и екранен дизайн, а доц. Александра Хонг ще ръководи Театър на движението – Пантомима. 

Проф. д-р Станислав Семерджиев, проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Атанас Кънчев ще водят основните дисциплини във факултет „Екранни изкуства“.

Предвидена е възможност за предварителни кандидатстудентски изпити и консултации, подробна информация за които може да бъде намерена на сайта на Академията – http://natfiz.bg/. 

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще приема заявленията за кандидатстване в дните между 22 и 26 август. Изпитите ще се провеждат от 1 до 10 септември. 

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ пожелава на добър час на всички кандидат-студенти.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com