Танцьорите от "Дюн" искат да участват в световния финал WORLD DANCE MASTERS

Ново предизвикателство очаква танцьорите от ДЮН

Съвсем скоро за първи път танцьорите от "Дюн" взехме участие в квалификация за световно- World Dance Maters finals. Състезанието се организира от ESDU (European Dance Union / Европейски танцов съюз ).

В квалификациите на ESDU взимат участие над 50 държави и 55000 души от целия свят. Световното ,наречено WDM /world dance masters/, което е последното състезание с участието на победителите от квалификациите, ще се проведе в Пореч, Хърватска в края на месец Май, тази година.

През април тази година танцьорите от "Дюн" спечелиха правото на участие в това състезание и могат да представят своите 17 танца в категориите Съвременен танц и OPEN , Juniors. Освен това бургазлии бяха отличени с престижната награда за хореография, която се присъжда от международно жури, включващо специалисти от Съединените щати, Австрия, Хърватска и България .

През изминалата 2015 година "Дюн" спечелиха 15 първи места, 2 награди за хореография и още награди от 3 различни национални и международни състезания на територията на България.


Каква е ситуацията ?

Ние не можем да си позволим да заплатим пълната сума, нужна за регистрация , път и настаняване за състезанието. Състезанието е международно и таксите за участие са много високи. В момента провеждаме краудфъндинг кампания  https://www.indiegogo.com/projects/dance-to-the-world-finals--2/x/8810988#/ чрез която се надяваме да съберем нужните средство, споделят танцьорите.


Защо е толкова важно за нас?

Това е първото истинско международно състезание , на което можем да представим своята работа.

Тази година танцова школа "ДЮН" празнува 30 години от създаването си.

Всичко започна като група от приятели , които се опитваха да открият себе си чрез танца. Бяхме банда от няколко oбикновени деца ,опитващи се да приличат на своите идоли от филмите Flash Dance , Heavenly bodies, или на певци като Джанет Джаксън и Паула Абдул. 30 години по- късно ние сме професионални хореографи и танцови педагози , изживяващи мечтата си , но винаги борещи се с условията в нашата страна и град. Ние сме вложили любовта си към танца в нашата школа. Всеки танц , който правим , има собствена история и е хореографиран специално за хората , които участват в него. Всеки танц е винаги специален.

Преди да започнем тази кампания имахме неразбирателства. Спорихме дали сме достатъчно готови да се борим на такова ниво. Може би нямаме най-добрата техника на света , но имаме волята. Почти решихме да не ходим , защото не можем да си позволим да платим всички разходи. Освен това някои от танцьорите имат изпити в дните на състезнаието...Това наистина бе голямо разочарование. Тогава получихме най-добрия урок от сложната ситуация и всички го получихме от сърцата си. Не е важно дали ще победиш или не. Единственият ти конкурент си самият ти. Ако преодолееш страховете си и подредиш приоритети си. Ако се бориш за правото си да представиш самия себе си , то тогава ти си вече победител. 

Танцът произлиза от сърцето и характера на танцьора. Това е най-важният урок , на който учим танцьорите в нашата школа.

Как можете да ни помогнете?

Нуждаем се от парични средства , за да покрием : 

-Таксите за състезанието / около 1500 Евро /

-Път /2300 евро/

-Костюми

Можете да ни подкрепите като направите дарение в страницата на нашата краудфъндинг кампания :

https://www.indiegogo.com/projects/dance-to-the-world-finals--2/x/8810988#/

или по традиционния начин - като направите дарение в нашата левова сметка:BG 34 SOMB 9130 1024169201, SOMB BGSF,банков код 13071217, Общинска банка АД, Бургас, титуляр на сметката: Петя Стойкова

Ако имате нужда от повече информация за нас, ето нашият сайт: www.dunedanceschool.bg

Канал в Youtube: https://www.youtube.com/user/DuneDanceSchool

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефон: 0898912545

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com