Франк Маклорд иде заради „Солени ветрове“

Фестът събира 34 барда в Бургас

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

Музикантът от Дуисбург Франк Маклорд, който преди няколко години завладя публиката на Nessebar Rock Pop Festival със своята балада Cryin' for you, ще е в петък в Бургас, за да участва в Летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове“, съобщиха за „Компас“ организаторите на фестивала.

Това е една неочаквана и много приятна среща с Франк Маклорд и ето ще имаме още един участник на „Солени ветрове“, сподели във Фейсбук бардът Светлана Стоянова.
11 барда ще пеят „Срещу вятъра“, а общият брой на участниците в „Солени ветрове“ е 34.
„По време на фестивала поети и писатели ще представят част от творчеството си. На сцената свои стихове ще рецитира нашият съгражданин Манол Манолов, ще участва и Николай Илчевски от Пловдив. Много гости от различни краища на България ще пристигнат за фестивала - от София, Варна, Пловдив, Родопите, Ямбол и т.н. Имаме и един от САЩ“, добавя председателят на Сдружение „Солени ветрове“.

В два последователни дни поетите с китара от страната и чужбина ще загреят струни в следните, станали вече традиционни концерти:
5 август, петък
17:00 ч. „Песента на барда“. Представителен концерт за най-нетърпеливата част от хората;
18:35 ч. „Кучешката вахта”. Концерт за сатирични и хумористични песни и пародии, съпроводен с изобилно кискане, хихикане и държене за корема.
19:35 ч. „Бардовете по света“. Популярни песни на български и чуждестранни бардове, подходящ едновременно за патриоти, космополити и полиглоти.
6 август, събота
17:00 ч. „Песента на барда“ - продължение;
18:00 ч. „Бардовете по света“ - продължение;
18:40 ч. „Кучешката вахта” - продължение;
19:15 ч. „СРЕЩУ ВЯТЪРА” - концерт за нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция – може да се слуша и от фенове на официалната политика, ако си водят записки.
20:10 ч. ОТВЪД ХОРИЗОНТА - мултимедиен концерт в памет на Пламен Ставрев, Бойко Георгиев, Гриша Трифонов, Слави Георгиев и Христо Граматиков
Открита сцена „Охлюва“ в Морската градина ще бъде мястото за среща на всички почитатели на изпятата поезия и меломани. „Няма да бъдат връщани и такива без музикален слух или на които мечка им е стъпила на ухото“, шегуват се организаторите на фестивала. 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com