Елена Райнова ще отбележи своя 70-годишен юбилей на сцената

Заедно с всички свои приятели и почитатели на 27 октомври тя ще участва в "Последни поръчки“

Десети сезон и над 100 представления на спектакъла „Последни поръчки“. Този път на Голяма сцена, а не на обичайното му място в клуб „Максим“. Този път не заради армия от редовни и нови зрители, а заради Актриса.

Елена Райнова празнува своя 70-годишен юбилей на сцената на театъра с представлението „Последни поръчки“ на 27 октомври от 19 часа. Там, може да я чуете да казва прочутото „Ям, плюскам, ям, плюскам“ за любимите си банички в ролята на Берта Рийд. Или да поговорите с нея за участието й в знакови филми като „Момчето си отива“, „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „Щурец в ухото“, „Не се мотай в краката ми“ и други.

Елена Райнова има 50 години на сцената на българския театър, над 40 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди и голямата любов на публиката си. На сцената на „Последни поръчки“ с нея ще са актьорите Меглена Караламбова, Радосвета Василева, Милен Миланов, Мирослав Косев, Мирослав Пашов, Йоана Буковска и режисьора Надя Асенова.

 „Хуморът е най-добрият начин да разгледаш един проблем без да потънеш в него“, казва Надя Асенова за постановката. „За толкова години сме имали различни случаи с този спектакъл. Веднъж на един зрител му звъни телефона по време на представления. Той излезе като мина директно през сцената в клуб „Максим“като шепнеше в слушалката „Чакай, че съм на театър“, спомня си Мирослав Пашов, който играе ролята на бармана Фред. Това е и постановката, на която понякога и зрителите пият бира заедно с актьорите.

„Последни поръчки“ е на английския писател, есеист, драматург и театрален режисьор Джон Бойтън Пристли /1894-1984/. Постановката е на Надя Асенова – гост на театъра, превод - Пенчо Симов, сценограф Огняна Серафимова. Действието се заплита около няколко персонажа, отбили се в кварталния пъб за по питие. Това е най-подходящото място да се оплачат от живота и сред много хумор, недоразумения и заяждания да решат бъдещето си. Решение, което винаги шокира зрителя.

„ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” е поканата, която ЕЛЕНА РАЙНОВА изпраща до своите зрители за личния си празник на 27 октомври.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com