„Тебеширеният кръг“ излиза за Великден

11-та книга на бургаската поетеса Светла Гунчева вече замина за издателство "Онгъл" 

Стихосбирката „Тебеширеният кръг“ на  бургаската поетеса Светла Гунчева се очаква да превземе книжния пазар в навечерието на Великден. 

„Дойде моментът да споделя с вас радостта и удовлетворението си от завършването на новата ми книга. Тя вече замина за издателство "Онгъл" и скоро ще мога да я взема в ръцете си. За реализацията й искам от цялата си душа и сърце да благодаря на творческия екип, с когото не за пръв път работя - редактора на книгата Красимир Тенев и художника Мирослав Моновски“, сподели във Фейсбук поетесата. И двамата са таланти и професионалисти в това, което правят, добавя тя.

Кориците на „Тебеширеният кръг“ са изработени от талантливата ръка на маестро Моновски. За съдържанието носим отговорност аз и Краси Тенев, уточнява бургаската поетеса. 

 

Светла Гунчева е родена в град Бургас. Завършила е средно образование в Руска езикова гимназия. Има висше образование, магистърска степен, в Технически университет – град Варна, специалност „Радиоелектроника”. 

Член на Съюза на Българските писатели. Член и съучредител на дружество „Български писател” и на Бургаска писателска общност. 

Гунчева е автор на стихосбирките: „Пепел от любов” (1996); „Носталгично – за Бургас” (2000); „Родена в лотос” (2001); „Хилядолетна вода” (2002); „Красотата няма име” (избрани стихове, 2003). „Вечерната молитва на прибоя”- електронна книга, награда за второ място от националния конкурс на издателство „Буквите”- „Жени и вино- вино и жени”, „Да извървиш Камино” (2013), „Нежна голгота” (2013), „Картина от Кандински” (2014), „Портрет нарисуван с въглен” (2015).

Три от книгите й – „Носталгично – за Бургас”, „Родена в лотос” и „Хилядолетна вода”, са отличени от литературната критика и Община Бургас на годишните прегледи за творчество, организирани от Общината, а „Портрет нарисуван с въглен” бе номинирани за престижната награда за поезия "Христо Фотев". 

Светла Гунчева е носител на много награди за поезия.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com