Над 10 000 лв. събраха за учителката Генка Димитрова

Над 10 000 лв. бяха събрани само за една вечер по време на концерта състоял се в помощ на младата учителка Генка Димитрова, която страда от рядък вид рак на меките тъкани. Осъществяването на тази благотворителна кауза доказа, че обединението между бизнес, институции, артисти и граждани е възможно, особено когато е в името на доброто.

В помощ на болната от рак жена на сцената на НХК се събраха Тони Димитрова, Любо Киров, Руслан Мъйнов, Владимир Спасов и Мария Чернева, Иван Ченов, Катя Георгиева, Zandra & Sve, Георги Дюлгеров, Кристина Гугучкова и много други танцови и вокални изпълнители.

 В същото време във фоайето на залата се проведе базар, на който посетителите закупиха играчки и изделия предоставени лично от малчуганите от ОДЗ „Зорница Звездица“.

След края на събитието всички кутии бяха събрани. Точната сума от 3693 лв. беше преброена с помощта на нотариус Димана Митева. Това прави общо 10 437 лв. заедно с приходите от билети.

Главен инициатор на концерта е строително-инвестиционният холдинг Атлантис България. Те се превръщат в основен двигател на цялата кампания на Генка, след като към тях се обръщат от ОДЗ „Зорница Звездица“, където младата жена е учителка. От фирмата съдействат за откриване на дарителска сметка, организират първото събитие, с което дават старт на кампанията, обръщат се към свои партньори за съдействие, грижат се за популяризирането на всяка инициатива.

Заедно с тях рамо до рамо са целият екип на ОДЗ 2 „Зорница Звездица“, които нито за момент не оставят своята колежка и приятелка. Те организират редица благотворителни концерти и базари, успявайки да направят съпричастни към тази мисия всички деца и родители от учебното заведение.

За осъществяването на концерта помогнаха още Община Бургас, която осигури залата на НХК безвъзмездно, магазин за пиротехника „Барутница“, чието дело беше прекрасната украса на сцената и Mall Burgas Plazza, който предостави площта си за продажба на билети.

Благодарение на общите усилия до тук са събрани 47 247 лв., което даде възможност в деня на концерта Генка да направи първата голяма стъпка в този нелек път. Тя замина за Израел в Университетска болница "Хадаса", където е в момента. Лечението ѝ се провежда от д-р Даниела Катц - специалист в премахването на този вид редки тумори на меките тъкани.

Следващата стъпка в лечението ще бъде операция за отстраняване на раковите образувания. Пълната сума за лечението е над 75 000 лв., затова и кампания за събиране на средства продължава.

Дарителска сметка:

Титуляр: Генка Димитрова Димитрова

IBAN: BG50UBBS80021039539240

BIC: UBBSBGSF

Банка: Обединена Българска Банка

Facebook страница на дарителската кампания:

https://www.facebook.com/helpgenka

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com