"Фортисимо" тази сряда в бургаското Музикално

В поредния концерт от цикъла „Запознайте се с ...” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” своя талант ще демонстрират децата от Вокален ансамбъл „Фортисимо” с ръководител Милена Добрева. Срещата с тях е тази сряда – 17 февруари, от 18 часа в  концертна зала на Музикалното училище. Входът е  свободен.

 Най-младата представителна формация на училището вече е с богата история. За кратко време ансамбълът спечели Първа награда от Националния конкурс за вокални групи "Хармония" в Стара Загора и Grand Prix от Международения фестивал „Корабът на изкуствата“ в Поморие, изнесе десетки концерти и успя да спечели много почитатели.

Във "Фортисимо" се изявяват не само певци, но и инструменталисти и артисти. Поради тази причина освен ансамбловата музика, младите таланти ще се представят и свои солови изпълнения.

На сцената талант ще демонстрират Ивана Василева , Теодор Хараламбиев Кристина Станкова , Тодо Тодоров, Йоана Петрова , Стела Давидкова, Ксения Гребень , Богомила Цекова , Маломир Ингилизов, и Михаела Тончева. Водещ на музикалната фиеста ще е Стефан Попкуманов.

В репертоара на ансамбъл „Фортисимо” има голямо разнообразие - от класически произведения, през вечните песни на България, до творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на един образец на ансамблово и солово музициране и красота на звука. Ще усетят сплотеност и споделено музикално дишане, ще усетят виталност и свежест и харизматично артистично присъствие.

Поредицата „Запознайте се с ...” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 17 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com