Млади бургаски таланти рисуваха като гениалния Баев

Десетки малчугани на различни възрасти изпълниха къща-музей "Георги Баев", намираща се на бул. "Демокрация" 6.  Там те имаха възможност да се запознаят с биографията и да се докоснат до оригиналните произведения на именития бургаски художник Георги Димитров Баев /1924 - 2007/.Посещението на младите таланти бе част от  Програма БГ 08 "Културно наследство и съвременни изкуства".

Проектът се изпълнява от Държавна агенция "АРХИВИ", в партньорство с Община Бургас.Инициативата се реализира в три последователни дни. В първия почитателите на елитарното изкуство бе представена виртуалната експозиция "Експресионизмът. Вечният танц на живота", вдъхновена от рождението на норвежкия художник Едвард Мунк (12.12.1863- 23.01.1944) - един от най-влиятелните експресионисти от ранните години на ХХ век.

На  мултимедийния екран в художествената зала се показаха  картини на български художници от ХХ век, като: Асен Василиев, Григор Найденов, Преслав Кършовски, Иван Ненов, Бистра Винарова, Стоил Стоилов, Иван Лазаров, Александър Добринов и други, повлияни от стила и темите на експресионизма. През останалите дни децата имаха възможност да се запознаят с различни техники в изобразителното изкуство, чрез интересни игри и арт ателиета.     

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com