Стартира пролетна изложба на гоблени и литературен конкурс

Читалище "Св. Св. Кирил и Методий 1985" в ж.к. "Меден рудник" организира традиционна пролетна изложба на гоблени "Цветно вълшебство". Участниците могат да бъдат мъже, жени или деца от всички възрасти. Желаещите да участват в тазгодишната изложбата трябва да донесат до 5 от своите рамкирани гоблени в читалището най-късно до 31.03.2016 г.

 Откриването е на 04.04.2016 г. от 18:00 ч. в салона на читалището.

За участниците са осигурени подаръци. Подробна информация за изложбата се публикува на страниците на специализираното издание сп. "Галерия бродерия".

Втората инициатива, организирана от читалище "Св. Св. Кирил и Методий 1985" отново е с дългогодишна традиция и е насочена към младите дарования от 15 до 25 години. Това е национален литературен конкурс "Море", който се провежда от 2003 г. във връзка с патронния празник на читалището - 11 май - Денят на светите братя Кирил и Методий.

Литературният конкурс "Море" включва кратки литературни жанрове - поезия и есе. Морето е вдъхновение  и за тези, които са родени край него, и за тези, които не са. Участниците са от различни краища на страната - София, Пловдив,  Стара Загора, Казанлък, Търговище, Видин, Свищов,  Разград,  Роман...

Младите таланти  могат да изпращат своите творби до 10 април 2016 г. в читалището на адрес гр. Бургас, к/с "Меден рудник", бл. 425 (партер).

По традиция журито се избира от утвърдени имена в литературния живот от Бургас и страната. Председател на журито за 2016 г. е Катерина Стойкова - Клемер  - поет и главен редактор на издателство Accents Publishing и членове д-р Добрина Топалова литературовед и критик и Румяна Емануилиду - публицист и журналист. Композитора Стефан Диомов определя специалната награда "Стихотворение - текст за песен".

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com