Бургазлии триумфираха на националния конкурс по актьорско майсторство в Пловдив

Младежкият експериментален театър към Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”, безапелационно обра овациите на публика и жури.

Постановката " Има ли смисъл да утепваме мечка?" от Панчо Панчев с режисьор Христо Хр. Симеонов, получи наградата за най- добър спектакъл в конкурсната програма. Христо е в 12 клас, специалност „Актьорско майсторство” и не за първи път на сцената показва стил и класа. Съвсем заслужено първо място сред актьорите бе присъдено на Стоян Величков, за ролята на Мунчо в пиесата. Стоян е 11 клас, специалност „Актьорско майсторство” и освен първата награда , получи и едногодишна стипендия от Министерството на културата.

Блестящо превъплъщение в образите на Кречаталото, Гунчо, баба Анга, Карамфилка, Халил Бей и Чифтето направиха и Мария Димитрова, Ралица Николова, Симеон Димов, Мартин Йорданов, Йордан Андонов и Христос Стаматиадис.

С индивидуални материали в конкурса се представиха Петър Дичков, Теодор Каракачанов, Христо Хр. Симеонов и Александър Джимджинов, които също завоюваха призови отличия. Младите актьори от бургаското училище по изкуства са възпитаници на Георги Минков, Невена Цанева и Даниела Георгиева.

Вторият национален конкурс по актьорско майсторство в Пловдив се организира от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства с подкрепата на Министерството на културата.

Актьорското присъствие на сцената, атрактивното изпълнение, и добрата техника на говора бе оценявана от жури в състав Валери Кьорлински, Ивана Папазова и Стоян Сърданов.

Театралният форум отново даде възможност на ученици от цялата страна от средните училища по изкуства и младежки театрални формации да демонстрират талант, да обменят опит, идеи и тенденции, както и да коментират и обогатят репертоари си на артисти.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com