Антон Дончев представя последния си роман в родния Бургас

Снимка с академик Антон Дончев и автограф лично от автора на любимия български роман и филм "Време разделно" ще може да получат бургазлии от 14:30ч на 23 април  в Mall Galleria, където писателят ще представи следния си шедьовър „Сянката на Александър Велики“.

А от 20:00 часа петима късметлии ще имат възможността да вечерят с класика.

Необходимо е регистрирация за участие в томболата до 14:00ч на 22 април на: https://goo.gl/0AadU5 или бюро "Информация".

Петимата участника ще бъдат избрани на лотариен принцип сред всички регистрирани, ще бъдат оповестени във фейсбук страницата на Mall Galleria на 22 април и ще бъдат известени на посочения от тях телефонен номер.

Първите 20 регистрирали се ще имат възможността да се снимат и да получат автограф преди всички останали, а снимките ще им бъдат изпратени на e-mail!

Всеки любител на историческите загадки ще може и да закупи на място трите части на бестселъра (или всяка една от тях) с 10% намаление, както и да вземе автограф от легендарния Антон Дончев.

Антон Дончев е родом от Бургас. Той е автор на култовата класика "Време разделно" - през изминалата година екранизацията на романа преборва 99 свои съперника и печели титлата любим филм на българите. Интересен факт за "Време разделно" е, че шедьовърът е бил създаден само за 41 дни. Антон Дончев е академик на БАН от 2003 г.

Повече за "Сянката на Александър Велики":

"Пиша със собствената си ръка – аз, Лизимах, Агатоклов син, наследник на Александър Велики. Нарекоха ме Сянката на Александър. Цар – базилевс съм на Македония и Тракия, хегемон повелител на елинските градове по брега на четири морета, владетел на земите в Мала Азия до Тавърските планини. Аз съм най-богатият човек в земите на хората. Имам десет хиляди таланта злато в съкровищницата на Пергам и още десет хиляди в пещерите на Калиакра. Ако всеки талант се пренесе от един човек, шествие от двадесет хиляди души ще се подреди на един ден път. Пиша затворен в гробница…"

Така започва последният шедьовър на акад. Антон Дончев – „Сянката на Александър Велики.” 4 години живият класик на българската литература проучва живота на Лизимах, за да предаде от негово име и пишейки с неговата ръка гордото минало на предците ни – траките, единствените, над които властвал, но така и не успял за сломи.

Само за няколко месеца историческият роман, излязъл на пазара с клеймото на две издателства – „Стандарт” и „Захарий Стоянов”, се превърна в бестселър. Трите части на уникалната история разказват какво наследство са ни оставили траките и защо не са се страхували от смъртта.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com