Закриват „Дни на Европа в Бургас” с концерт в Музикалното

В заключителния концерт на инициативата „Дни на Европа в Бургас”, участие ще вземе и  Вокален ансамбъл „Фортисимо” с ръководител Милена Добрева

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще закрие днес поредното издание на инициативата  „Дни на Европа в Бургас”.

Тържествените прояви, посветени на 9 май- Ден на Европа са вече традиция и се организират от Община Бургас и Областен информационен център. 

Тази година Дните на Европа в морския град преминават под мотото „Самочувствието да си европеец“. Своята принадлежност към голямото европейско семейство ще демонстрират днес децата и преподавателите от училището по изкуства на открита сцена "Охлюва". Младите таланти ще поведат публиката в света на музиката, който е единствен и неповторими, изпълнен с много емоции и красота. 

На сцената ще прозвучат, както класически произведения, така и

творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика.

Музикалните шедьоври ще бъдат представени от солистите Весела Коршутова, Живко Добрев, Милана Кан, Галя Димитрова, Мирослава Чобанова, Стефан Якимов, Кристян Кънев, Иво Василев и Александър Стаматов.

Техни преподаватели са Йоана Вангелова,  Ксения Драгостинова, Румяна Драголова, Светослав Василев,  Михаела Тенев и  Иво Гичев. Още образци от световната и българската класика ще бъдат поднесени от Камерен оркестър на Музикалното училище с концертмайстор Бернар Махмуд и диригент Петя Тончева.

В заключителния концерт на инициативата „Дни на Европа в Бургас”, участие ще вземе и  Вокален ансамбъл „Фортисимо” с ръководител Милена Добрева. Най-младата представителна формация на училището  вече е с богата история и успя да спечели много почитатели.  Фортисимо прие предизвикателството на Шоуто на Слави и се включи в надпреварата „Игра на хорове”, където всеки петък демонстрира стил и класа.

Концертът на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” е днес – 14 май от 18 часа на открита сцена „Охлюва”.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com