„Отиде си лятото” спечели „Бургас и морето” (ВИДЕО)

Сърцето на публиката беше за лятната "Морска история", изпълнена от Стефан Илчев и Денислав Новев
Лиричната балада "Отиде си лятото" на Димитър Гетов и Живко Колев, изпълнена от младата надежда на българската музикална сцена Радко Петков, спечели първото място на 34-то издание на конкурса за нова песен "Бургас и морето". Радко Петков е от Троян и въпреки своите 16 години, вече има няколко успешни участия в редица музикални формати като "Големите надежди" и българската "Детска Евровизия". Наградата на екипа връчи обичаната певица Тони Димитрова.

Второто място журито присъди на "Нищо не е същото" на бургазлията Димитър Атанасов /музика и аранжимент, текст: Йоана Мирчева/, изпълнена от него и от Христо Младенов. Трета позиция зае песента "Само ти" на екипа Алекс Нушев, Петър Алексиев /музика и аранжимент/ и текстописец Йоана Мирчева, изпята от друг бургазлия - Владо Димов.
Сърцето и наградата на публиката отиде за мелодичната лятна "Морска история", изпълнена от бургаско-пернишкия дует Стефан Илчев - Денислав Новев. Нейни автори са Милен Македонски и Явор Кирин.
Концертът започна с китка от популярни песни от конкурса, изпълнена от момчетата и момичетата от "Фортисимо" с ръководител Милена Добрева, които преди месец станаха победители във формата "Игра на хорове".
Главни "виновници" за настроението и усмивките на публиката през цялата вечер бяха водещите тази година - актьорите Катето Евро и синът й Александър Кадиев. По средата на конкурса на сцената излезе и Георги Мамалев, който представи на зрителите Рени Ковачева /изп. Катето Евро/, вокалистка на незабравимия "Оркестър без име" и песента "Che Sara".
Овациите на зрителите в препълнения и обновен Летен театър грабна и любимият на всички дует "Ритон", които освен част от журито, изнесоха специален рецитал със своите хитове в ритъма на латино музиката.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com