Росица Данаилова с премиера в Бургас, представя „В сърцето на Афродита / Оцелелите дневници”

В текстове, архивни снимки и спомени на голямата актриса се проследява  част от историята на българския театрален свят 

Голямата актриса Росица Данаилова пристига в Бургас на 26 август. Нейната премиера в морския град сега ще бъде не театрална, а литературна. Поводът е среща с автограф - представяне на книга в две части „В сърцето на Афродита / Оцелелите дневници”.  

Изданието, богато илюстрирано с фотографии  от живота и творчеството на Росица Данаилова, разказва увлекателно и правдиво за театъра като начин на живот.

В текстове, архивни снимки и възкресени спомени се проследява част от  историята на българския театрален свят, личните професионални срещи на голямата актриса Росица Данаилова и предизвикателствата, с които се справя една жена, избрала актьорската професия.

Подробно са описани десетките й роли в театрите в Димитровград, Бургас, Сливен, Толбухин, Търговище, Смолян, Ловеч, Кърджали, столичните "Българска армия", Народния театър, Сатиричния театър, "Сълза и смях", „199”…, както и превъплъщенията й в игралното кино и в телевизионни постановки. Откриваме Росица Данаилова и в разказите на брат й Стефан Данаилов, дъщеря й Росица, както и в споделеното от любимите на няколко поколения Цветана Гълъбова, Татяна Лолова, Емилия Радева, Таня Масалитинова, Иван Добчев, Енчо Халачев, Ванча Дойчева, Стефан Илиев…

В своята част  - „Оцелелите дневници” самата Росица Данаилова е събрала записки и съкровени размисли за преживяното, като допуска читателя в най-интимните кътчета на душата си, откровено споделя радостите, болките, успехите, мечтите си... Тя е готова да отговори и на всички зададени в Бургас въпроси, както и да раздаде автографи.

За книгата и „виновницата” тя да бъде написана ще говори Румяна Емануилиду - издател и автор на другата част -  „В сърцето на Афродита”.

Срещата с автограф ще започне от 18 часа в книжарница „Хеликон”.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com