300 руснаци, грузинци и българи ще се надиграват на „Нестия“

Танцови и певчески състави, фолклорни формации и ансамбли от всички краища на България и от чужбина ще зарадват гостите на южното ни Черноморие с богата и най-вече заредена със силна емоция програма.  Международният арт-фестивал "Нестия" ще  гостува на открити сцени в Ахтопол, Лозенец и Царево. Над 300 участници от Русия, Грузия и България ще се изявят в тазгодишното издание. Младите танцьори, певци, артисти, ще представят  фолклора  и културата  на своите държави и етноси.

Най – добрите танцьори, ще имат възможността да се изявят в успорвано Надиграване “ Кръшна ръченица ”.

Красотата и богатството на фолклорната носия ще бъдат  представени  в конкурса  “ Най-атрактивен костюм “, а “Мис и мистър фестивал” ще спечелят най – хубавите и усмихнати участници във фестивалната програма.

Фестивалът е включен в Националната кампания „ Да запалим и съхраним огъня Български...! ”  и част от Програмата  „ За привлекателна и атрактивна България” , които са част от творческия календар на БАФЦ „Нестия”, който има дългогодишни традиции в популяризирането на българския фолклор и в провеждането на подобни изяви у нас. Организатори на събитието са Община Царево, Български арт и фолклорен център "Нестия", кметствата Лозенец и Ахтопол.

 

Програма:

 

29 август - Ахтопол от 20:00ч. Събитието стартира с дефиле.

20:30ч. – Концерт

 

30 август - Лозенец от 20:30ч.

 

31 август – Царево  

20:00ч. – Дефиле 

20:30ч.  - Гала - концерт и награждаване на отличилите се в трите конкурса. 

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com