"Солени ветрове" повяха в Бургас с "Есен"

Бардът е не само творец, в песните е неговият живот, каза Светла Стоянова при откриването на фестивала

Шестото издание на Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ в Бургас бяха официално открити тази вечер от Светлана и Атанас Стоянови. „Ветровете“ повяха от сцената на „Охлюва“ с песента „Есен“, която е по текст и музика на барда-фантаст. 

 „Поети с китара от различни краища на България, от Франция и Русия участват във фестивала. Песента на барда се нарича първият ни концерт“, каза председателят на Сдружение „Солени ветрове“ Светлана Стоянова при откриването на фестивала. 

„Навлизайки в нов век, очаквахме нов свят, изучихме нови измерения и технологии, но виждаме как мъглата се сгъстява и се вдига все по-нагоре. Залутаха се хората в модерни игри и въжделения“ „Вече сте Homo ludens. Ще играете до дупка, но само играта, която ние ви предложим. Към нея има подигра и подигра... и подигравка, но вие увлечени в заблудата, няма да усетите манипулацията“, обявиха медиите. Манипулирай и владей, нареди рестартиращият отговорник. „Устойчиво зомбирай, препоръча зомбиращият келеш. Започни отначало, увеличи затъването и затъпяването, прошнуровай и прономеровай творческия полет на въображението. И никакви изключения. Изключи света сега“, добавят злодеите. Но ето, настъпиха нови бардовски времена. Поеха по пътя бардове с обикновен вид и очите им светеха, но не по вълчи, а по начин, по който светят по лунната пътека. Това са бардовете с послания, с истории и прости истини“, добавя Стоянова.

„Бардовете наричат явленията, недостатъците и хубавите неща с истинските им имена. Не се пишат трудно песни, когато това става от душа и имаш позиция. Най-трудно е когато си в мъглата, когато ти размиват хоризонтите и ти слагат монети на очните ти орбити приживе. Да измъкнеш от мъглата истината и да я покажеш, не е лесно. Бардът е не само творец. В песните на истинския поет с китара ще откриете неговата вяра и житейска философия. Но това не са само думи, а неговият живот, неговите принципи. Когато наречеш нещата с истински имена, те стават действителност“, каза още председателката на Сдружение „Солени ветрове“, преди да изпълни с Атанас Стоянов песента му „Есен“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com