Руска музика завладява Созопол

Концерт на клавирно дуо –Красимира Червенкова и Рада Чомакова ще се състои утре от 19.00 часа в Археологическия музей в Созопол. Шоуто е част от Дните на руската и славянската клавирна  музика,които се провеждат във Бургас и Созопол.

Зрителите ще чуят изпълненията на виртуозните пианистки,които ще представят шест пиеси на Сергей Рахманинов, четири славянски танца на Антони Дворжак и пиеси на П.И.Чайковски.

За своите почитатели Красимира Червенкова и Рада Чомакова са подготвили авторова транскрипция за четири ръце по музика на Чайковски.

Концертът се осъществява със съдействието на Областна управа- Бургас, община Созопол, община Бургас, община Поморие,Община Царево,Черноморски институт и Почетното консулство на руската Федерация в Бургас.

На 17 септември,сряда отново в Археологическия музей публиката ще чуе концерта на млади и талантливи музиканти от Санкт Петербург. Те са по покана на община Созопол във връзка със създаване на добри контакти и сътрудничество в сферата на културата и изкуството със Санкт Петербург. Концертът с участие на осем музиканти,както и последващи културни прояви между двата града е резултат от проведени срещи в края на миналата година по време на посещението на делегация от Созопол в старата руска столица. За любителите на класическата музика младите музиканти, които свирят на кларинет,пиано,обой,цигулка и флейта ще изпълнят произведения на Верди,ференц Лист,Шопен,Чайковски,Мусоргски и Вагнер. Те са лауреати на престижният руски конкурс „Млади дарования”.

Театрално студио за любителите на театъра е част от програмата.Майсторският клас по театрално изкуство ще се води от заслужилата артискта на Русия Лариса Дмитриева,чиято звезда изгрява с култовия мюзикъл „Франческа и Паоло” по музика на С.Рахманинов. 

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com