Представяне на книга в Бургас събира ямболските бургазлии

Книгата на Волен Митев „Възможната истина" ще бъде представено на 3 април от 18.30 часа в Държавен куклен театър- Бургас от проф. Пламен Павлов – преподавател във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Организатор на събитието е Инициативен комитет за учредяване на общност ЯМБОЛСКИ БУРГАЗЛИИ. Целта е да се съберат живеещите в Бургас ямболлии. „Искаме това да бъде първата от поредица срещи с творци от Ямбол. За да не се забравяме, да се радваме на общуването и да си спомняме този прекрасен град на брега на Тунджа” – сподели Нина Даракчиева, мениджър на събитието.

 

Волен Митев е актьор в Държавен театър „Невена Коканова”- Ямбол. Завършил е Театрална академия, специалност Актьорско майсторство. Освен в ямболския театър е работил и в Експериментално-сатиричен театър-Габрово и Нов Свободен Театър.

Автор на романите „Куршуми на свободна практика” и „Куршуми на щат”. „Възможната истина” е неговата трета книга с главен герой частния детектив Крум Цеков. Предстои издаването на четвъртия му роман от тази поредица – „Добрият, лошият и Мария”. Написал е и детска пиеса – „Зайо Байо – детектив”. В момента работи и над пиеса за възрастни с работно заглавие „Царски му работи”.

За „Възможната истина” редакторът на книгата Христо Карастоянов споделя : „Възможно ли е миналото да се завърне и това завръщане да е ужасяващо? Възможно ли е то да пропука стари и уж проверени истини? И как точно това ще промени живота ни? … Така героят на Волен Митев за пореден път е изправен пред стъписващо разкритие. Прочетете тази книга и сами решете дали истината, до която авторът стига е наистина възможна… „

И, ако я прочетете, може и да разберете – кой е убил Георги Мерков, агент на Гешев ли е Петър Улвалиев – грешките не са грешки, а може и да не разберете. Волен Митев предлага факти от близката ни история, пречупени през въображението на един творец, а кой може да спре и да се опре на нещо толкова безгранично и крилато. Истината е, че тази книга ще ви накара да се замислите над това доколко предлаганите ни за истина факти са възможни.

„Прописах, за да не се пропия” – с характерното си чувство за хумор заявява Волен Митев, но истината е, че вече 15 години честното частно ченге Крум Цеков върви заедно с него по ямболските улици. И е част от живота му. Любопитството на автора, страстта му към тайните и загадките, таланта му да разказва истории са истинските причини да види бял свят тази трета книга за приключенията на търсачите на силни усещания Митев-Цеков.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com