„Цветно вълшебство“ радва жителите на бургаския квартал „Меден рудник”

Вчера бе открито тринадесетото издание на изложба гоблени „Цветно вълшебство“ организирана от читалище „Св.св. Кирил и Методий 1985” ж.к. „Меден рудник”. От 2003 г. всяка пролет запленените от гобленарското изкуство я очакват с нетърпение. Изложбата се радва на голяма популярност и посещение, а участниците всяка година представят нови, оригинални и различни модели.

За по-високото качество на изложбата има предварителна селекция на предоставените бродерии по предварително обявени категории.

Участниците не са само жени както обикновено се предполага, а също деца и мъже на различна възраст. Изложените гоблени изобилстват на сюжети от портрети през религиозни и пейзажи до абстрактни сюжети, цветя и животни.

В експозицията са включени и 57 гоблена от всички жанрове, изработени от сръчните ръце на 23 участници.

Тази година в категорията за най-прецизна изработка подаръци получиха Димка Атанасова с гоблена „Фея на розата“, Диана Иванова за „Зимна вечер“ и Димитър Киров за „Богатири“; за оригинален сюжет – Ирина Пехливанова за „Два пауна“ и Атанаска Пойдовска за „Мелница в гората“; в категорията за най-добра визия (съчетание на рамка с гоблен) Лидия Хидирова за „Момиче с лебед“, Пепа Милева за „Пазителят на морето“ и Веса Панайотова за гоблена „Цветя и пеперуди“.

Спомоществуватели на изложбата са дългогодишните партньори на читалището Милена Нецова от фирма „Милена стил” и издател на списание „Галерия бродерия” и Лиляна Димитрова от магазин „Дъга” в комплекс „Меден рудник”, които предоставиха всички подаръци на участниците.

Може да се насладите на изящните гоблени до 8 април в читалище „Св.св. Кирил и Методий 1985“ в к-с „Меден рудник“.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com