Недялко Йорданов разказва живота си в „Още ме има, още съм жив“

Поетът призна, че през последните месеци е трябвало да преодолее изпитания, но сподели, че още гледа на света с 16-годишни очи

На 25 април в зала "България" ще изляза на сцената, защото искам да разкажа живота си от ранното детство до късната старост, каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 поетът Недялко Йорданов той подчерта обаче, че това не е прощалният му спектакъл.

На въпроса на кого казва "Още ме има, още съм жив" (б.а. името на концерта), той отговори, че това е един от последните редове от негова стара песен.

„Тя се каза „Сцената е моят дом“. И в нея пея:

...

Пея с пресипнал, но истински глас

за да събудя някого от вас,

за да направя някого щастлив

Още ме има, още съм жив“, уточнява поетът.

„Това в никакъв случай не би трябвало да звучи прощално. Случиха се някои неща, но се оказа, че аз съм достатъчно силен, за да ги преодолея. Затова реших да направя този рецитал, който е риск, разбира се. Имал съм концерти в зала 1 на НДК, но с мен са били Хайго, Богдана Карадочева, Панайот Панайотов, Маргарита Хранова, а сега ще съм сам на сцената.  Това ще е изпитание за мен. Искам да си разкажа живота от ранното детство до късната старост“, заяви Йорданов.

„За да добиете представа за какво става въпрос, ще ви разкажа анекдот, който ми е любим. Една мечка се катери по дърво в жега. Стига до половината, пързаля се надолу. Ноктите й са в кръв и кожухът е издран, но тя продължава да упорства, а отгоре гаргата я пита защо се катери. Мечката отговаря, че иска да стигне върха и да си яде круши. Птицата добавя, че дървото е топола. Голямото животно обаче споделя, че си носи плодовете. И аз като мечката искам горе да си занеса своите круши. Достигна ли върха, ще продължа нагоре. Човек цял живот се катери, за да го достигне. Когато си горе, има три варианта. Единият е да се върнеш обратно, другият е да скочиш от високото, а третият – да продължиш нагоре“, добавя поетът.

„В зависимост от това дали ще издържа два часа да пея и да рецитирам стихове, ще реша дали да продължа и в другите градове. Имам покани. Смятам да изнеса концерти и в Бургас, във Варна, в Русе, Пловдив, Стара Загора. Физически не се притеснявам дали ще издържа, защото спортувах. По три часа седмично играех тенис. Скоро ми се случи нещо неприятно. Не искам да го коментирам, но вече се оправям“, каза още Недялко Йорданов.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com