Каубои, индианци и бедуини посрещнаха първите посетители на Пясъчния град

Каубои, индианци и бедуини посрещнаха първите посетители на Пясъчния град. Те бяха част от атрактивен танцов спектакъл, с който официално бе даден старт на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. Празничната програма започна със специално подготвен таймлапс филм, чрез който за първи път присъстващите проследиха детайлите при строежа на фигурите и се запознаха със самите майстори на пясъчното изкуство.

"За осем години Фестивалът на Пясъчните скулптури се превърна в неделима част от културния живот на Бургас.

Над половин милион души са го посетили за това време, а тенденцията е при всяко следващо издание интересът да нараства", каза кметът Димитър Николов на официалното откриване вчера.

Той допълни, че тази година има възможност за малчуганите от всички възрасти да влязат в ролята на скулптори и сами да извайват фигури.

Минути преди да отворят вратите за посетители, пищна заря запали небето над Пясъчния град и зарадва хиляди бургазлии и гости на града.

Тазгодишното издание на фестивала е осмо поред. Темата "На сафари с фотоапарат" показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди - това са само малка част от десетките животни, които ще "дебнат" своите гости на Пясъчния фестивал.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com