Започва X-то издание на „Дни на руската класическа музика“

"Изключително съм благодарна на Община Бургас за оказаното съдействие и подкрепа, без чиято помощ инициативата "Дни на руската класическа музика" би била невъзможна", сподели Рада Чомакова - инициатор на събитието по време на пресконференция в сградата на Общината.

Юбилейното десето издание е посветено на двама от най-големите композитори-класици - Чайковски и Скрябин. Програмата ще включва четири камерни концерта. Те ще се проведат в залата на Областна администрация при вход свободен.

Първият концерт, който ще открие инициативата, ще бъде днес от 12.00 часа.

Той ще включва произведения на Сергей Рахманинов и П. И. Чайковски, изпълнени от сопрана Биляна Данаилова и Миглена Славова на пиано.

След това клавирното дуо Рада Чомакова и Красимира Червенкова ще изсвирят рядко изпълняваната творба на Игор Стравински "Пролетно тайнство".

На 16 октомври от 19.00 часа е клавирният концерт на Иля Овчинников, с който ще бъдат отбелязани годишнините на Чайковски и Скрябин. В него ще вземе участие неговата съпруга - цигуларката Христиния Овчинникова.

Третият концерт е на 21 ноември от 11.00 часа, в който ще вземе участие цигуларката Дора Енчева. Тя ще изсвири първа и втора соната за цигулка и пиана на Сергей Прокофиев.

Четвъртият концерт е на 19 декември отново от  11.00 часа, като в него ще вземат участие ученици от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

"Дни на руската класическа музика" се организират със съдействието на Община Бургас и Областна управа Бургас.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com