Димитър Рачков е Бург на годината

Отборът на ПМГ взе приза при младежите

Димитър Рачков е новият Бург на годината. Талантливият артист получи статуетката на официалната церемония по връчването на престижното отличие на празника на Бургас. Приза връчи лично кметът на Бургас Димитър Николов. Талантливият артист направи невероятно шоу по време на церемонията. В типичния за него стил той заяви, че следва план – максимум: „Тази година Бург на годината, догодина почетен гражданин, по-догодина кмет на Бургас. Това в рамките на шегата, Г-н Николов, допълни артистът, - да не се притесните! – Вие имате височина, аз нямам, но ми направиха комплимент, една жена ми каза: На живо сте много -по хубав, а аз й казах представяте ли си да беше обратното.“

 Рачков благодари за наградата и сподели, че за него е голяма чест и удоволствие. „Гордея се, че съм роден в град, от които са произлезли изключително много творци, художници, поети - Пейо Пантелеев, Тони Димитрова, Тоника СВ, Христо Фотев, Георги Калоянчев, Апостол Карамитев и много други“

Първите думи на бургаския талант бяха, че е щастлив и поласкан. „Нося този град в сърцето си.“, каза звездата на ефира. Чаровният водещ заяви още в специално интервю за радио MIXX, че да бъдеш от Бургас е първо гордост, второ призвание и трето голяма отговорност, защото хората очакват от бургазлии много.

На въпрос къде ще държи наградата, Рачков сподели, че „Бургът“ ще бъде сложен до „Аскера“ от 2000 г., който има за изгряваща звезда, до една театрална награда и една грамота като почетен гражданин на Твърдица, откъдето е майка му. „Това са ми най-ценните и най-лични награди награди.“

Суперумовете от отбора на ПМГ взеха с най-голям вот приза за “Завърнали се младежи“. Наградата връчи един от спонсорите на кампанията Емил Бурулянов от“Декор Дизайн“. Талантливите деца заявиха, че са изключително доволни и от името на гимназията обещаха, че ще прославят още дълго време страната и града ни.

„Животът е математика“, коментира кметът на града и също поздрави заслужилите ценното отличие.

Относно новия Бург градоначалникът заяви, че му се възхищава „Той е много ценен наш съгражданин, изключително популярен. Много често се чуваме за теми, свързани в Бургас и той ни помага и като част от екипа на „Господари на ефира“. Радвам се, че чрез Димитър Рачков успяваме да популяризираме град Бургас, защото винаги, като имаме хубави и интересни новини, той ги казва в ефир и той винаги се е гордял, че е бургазлия“, каза Д. Николов.

В благородната надпревара и тази година номинирани бяха петима изключителни, заслужили бургазлии - Никола Добрев - президент и треньор на клуб „Фрегата“ – за ентусиазма, с който работи за възраждане хандбала в Бургас; Атанаска Николова - Зам. кмет по Европейски политики и околна среда - за упоритата й и ефективна работа в привличане на средства по проекти за развитието на Бургас; Пейо Пантелеев - актьор, поет, режисьор - за нестихващия творчески плам, който вдъхновява и е част от неповторимия бургаски дух; Диян Димов - директор на Пристанище Бургас - за възхода на Порта в последните няколко години.

В категорията „Завърнали се младежи“, която се връчва за трета поредна година, номинирани бяха още Силвия Дънекова - заради златния медал и новия републиканския рекорд в бягане с препятствия в Румъния; Станислава Бойчева, състезател по карате киокушин – заради завоюването на световната титла тази година; Румен Ангелов, магистър по финанси от Университет „Куин Мери”, Лондон – за това че внася свежа струя като най-младия общински съветник в Бургас

След неповторимия Г. Калоянчев, Рачков е вторият актьор, който успява да спечели Бург на годината. През годините приза по два пъти са печелили г-н Димитър Николов, кмет на Бургас и г-н Петър Алексиев, предстедател на футболен клуб „Звездичка“. Сред отличените през годините са строителните предприемачи братя Диневи, ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов, неврохирургът д-р Николай Недев, общинският съветник Семир Абумелих, шампионът по бокс Денислав Суслеков. Двама певци са печелили наградата – Тони Димитрова и Рафи през 2012 година. Най-младият носител на статуетката е Мари Славова, световна шампионка по брейк.

И тази година, за трети пореден път се връчи отличието “Завърнали се младежи“. Признанието е за млади хора от Бургас, учили, работили или прославили навън родния град, които са се завърнали отново и допринасят за развитието му със своите свежи знания и енергия. Първият носител на статуетката е Левон Манукян - диригент и композитор. Миналата година стауетката „Завърнали се младежи“ отиде при Филип Стоянов, съосновател на първия Български уеб-сериал „Типично“ .

Кампанията “Бург на годината“ се реализира с подкрепата на хотел „Мираж“, Архитекти „Бурулянови“, Община Бургас, радио „Фолк“ и радио MIXX. Генерален спонсор Очна болница „Бургас“.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com