Таланти канят бургазлии на „Репетиция за Коледа”

Традициите са нещо прекрасно! А когато става дума за празници, присъствието им е направо задължително! Станалият вече традиция Тържествен Коледен концерт  на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” отново ще зарадва и изненада бургаската публика. 

Всяка година в навечерието на Коледа, деца и преподаватели дават тон на града и той се настройва празнично.

 

 „Репетиция за Коледа” е името на поредната бутикова проява на училището по изкуства. 

Какво се случва на сцената и зад кулисите по време на репетиция , това ще ви разкаже творческия екип на представлението ръководен от Христо Симеонов.

 Публиката ще се озове в един лабиринт зад кулисите, където има много емоции, красота и искрящо веселие и ще стане свидетел на смешните и малко тъжни истории на хората, които работят в един театър. 

Невероятните артисти и педагози от учебното заведение  ще бъдат тези, които ще разкажат една музикална приказка и ще разкрият магията на живото изкуство в пряка връзка между творци и публика. 

На сцената ще звучи коледна и новогодишна музика от различни епохи пресъздадена от Струнен и Духов оркестър, Детски и Младежки хор, Вокална формация „Фортисимо”, актьори, балет и индивидуални изпълнители, под режисурата на Христо Симеонов.

 За първи път ще  бъде изпълнена и песента „Молитва” написана специално за случая от Елза Паносян – преподавател по Хармония, Полифония и  Музикален анализ. 

Преди и по време на концерта ще бъде организиран  благотворителен базар от  който всеки посетител ще може да си закупи ръчно направени коледни сувенири, изработени от деца, родители и преподаватели.

Каузата  около която са се обединили децата и техните преподаватели е със събраните от базара средства да  помогнат на свои съученици, които са в затруднено финансово положение, но с голям творчески потенциал.

Всички  вярваме, че в навечерието на Коледа , талантът на децата ще ни зареди с вярата да посрещнем Коледа с хубави мисли, добри намерения и с чисти сърца.

 Заповядайте на 22 декември в 19 часа в салона на НХК, вход свободен.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com