Триумф на Валентина Сергеева и Сергей Зыков в Бургас (ВИДЕО)

Руският певец и известната писателка, която е автор на над 250 песни, плениха и бургаската публика с таланта си, след като омагьосаха ценителите във Виена, Париж, Рим и Барселона 

Димитър МИШЕВ

Голямата руска поетеса Валентина Сергеева и певецът Сергей Зыков изнесоха вълнуващ поетично-музикален спектакъл в зала „Петя Дубарова“ в Морското казино на Бургас. Те омагьосаха публиката с таланта си, след като покориха сърцата на зажаднелите за поезия жители на Виена, Париж, Рим и Барселона.

Руският певец, който е носител на Гран-при от фестивала "Романсиада" и лауреат на руски и международни конкурси, в концерта под наслов „Да се разбираме“, изпълни блестящо песни от известни композитори, писани по текстове на Сергеева. 

Поетесата, която е доктор на икономическите науки, член на Междурегионалния Съюз на писателите от северозапад и вицепрезидент на Академията на руската словесност и изящните изкуства, бе представена от писателката-журналист Елвира Самойленко и колежката й Наталия Недялкова. Спектакълът се превърна в празник за хората, които обичат руската поезия и култура. 

Сергеева е автор и на 90 патентовани изобретения и научни открития. Тя е носител на сребърен и златен медал на иновационния салон в Брюксел и златен медал от международна изложба в Женева. Автор е на 21 поетични книги и няколко компактдискове.

А песни по нейни стихове изпълняват редица прочути певци и актьори като Нани Брегвадзе, Валентина Толкунова, Лев Лещенко, Михаил Боярски, Дмитрий Харатиян, Игор Скляр, Дмитрий Певцов и мнозина други прочути творци.

Сергей Зыков изпълни песни, композирани от И.Шварц, Е.Дога, Е.Казановски, В.Плешак, А.Заблудовски, М.Михалска, Ф.Клибанов, Д.Хил и други.

Известната руска поетеса прочете и най-новото си стихотворение, посветено на морето. Валентина Сергеева сподели, че е била вдъхновена от магията на Созопол в 26-я ден на август, когато се е потопила в морето. Тя призна, че е очарована и от Бургас, но в сърцето й е родният Санкт Петербург. „Да се разбираме“ завърши с рецитиране на нейно стихотворение, посветено на старата руска столица.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com